Pàgines

dilluns, 27 d’abril del 2020

Ritme de fer Pa (Tasca pels grups de 5è i 6è - PRIMERA PART)

Bon dia alumnes de i !

Com estau? Ja tornam a ser aquí!

Com que fa temps que no feim un poc de música, per aquesta setmana vos he preparat aquest vídeo perquè aprengueu a fer amb les mans el RITME DE FER PA (també conegut a alguns llocs de la Península com a Ritmo de Panaderas).

L'origen d'aquest ritme és que fa molts anys, quan no hi havia les possibilitats i els mitjans que tenim ara, la gent s'ho passava bé fent música així com podia, inclús quan estava treballant. Així és com van sortir els anomenats cants de treball, una música que amb el pas dels anys va anar creixent i evolucionant fins arribar a la música que escoltam avui en dia.

Aquí teniu el vídeo, ja em direu què vos pareix!


Com podeu veure, primer de tot vos faig una petita introducció de què és aquest tipus de ritme, després el faig perquè el pogueu veure bé i el vaig explicant passa per passa. També vos mostr alguna variant (la diferència entre 3x4 i 4x4) i vos dic alguns exemples de per què i com el podriem emprar. 

Però eh! Que ningú s'assusti! Ja sé que potser al principi pot parèixer un poc complicat, però vull repetir una vegada més el que ja sabeu i heu comprovat moltes vegades dins l'aula, i és que per començar a fer música, sempre és més fàcil si la feim per parts i a poc a poc. 😉

Quan hageu vist el vídeo i practicat el Ritme de fer Pa fins que vos surti el millor possible, la tasca que heu de fer aquesta setmana consisteix en gravar-vos en vídeo fent aquest ritme i me l'enviau al correu de musicasajoveria@gmail.com, mitjançant el Google Drive o We Transfer, com vos vagi més còmode!

Teniu en compte que al vídeo faig dues variants diferents, la de 3x4 i la de 4x4. La que vosaltres heu de fer i gravar és la primera, és a dir, la de 3x4.

Esper que ho hageu passat bé fent això. La setmana que ve vos diré la segona part!

Si algú té algun dubte o vol comentar alguna cosa, ja sabeu em podeu escriure al mail de música (musicasajoveria@gmail.com) o deixar-ho aquí als comentaris. De seguida que pugui vos contestaré!

Una abraçada ben forta!
Esper que tothom estigui molt bé.
Domingo.

4 comentaris:

  1. i t'ho podem enviar per mail?

    ResponElimina
    Respostes
    1. si ha dit que per mail tambe es pot i surt el mail de musica

      Elimina
    2. Bon dia Alba! Clar que sí! Però segurament en carregar el vídeo al mail haureu d'emprar el Google Drive perquè ocupara massa. Si no et va bé empra el We Transfer, que és molt fàcil!

      Per a qualsevol cosa em dius!
      Domingo.

      Elimina
  2. Hola Domingo soc Daniel de 5è A i ja t´he enviat el meu video per We Transfer.
    Salutacions, Daniel

    ResponElimina